Menteri Pengajian Tinggi telah menerima vaksin di Hospital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM), Universiti Kebangsaan Malaysia

Hari ini YB Datuk Seri Dr Noraini Ahmad, Menteri Pengajian Tinggi telah menerima vaksin di Hospital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM), Universiti Kebangsaan Malaysia.

Selepas menerima vaksin, YB Menteri telah meluangkan masa untuk bertemu petugas dan penerima vaksin COVID-19 serta sempat bertanyakan khabar mereka yang akan dan telah menerima suntikan di Pusat Pemberian Vaksin (PPV) COVID-19.

Taklimat ringkas telah diberikan oleh Dr. Sharifa Azura Salleh, Ketua Unit Kawalan Infeksi, merangkap Ketua Penyelaras Pusat Pemberian Vaksin (PPV) HCTM mengenai program vaksinasi yang telah dijalankan mulai 1 Mac 2021 sehingga kini. Program vaksinasi ini akan berlangsung secara berperingkat selama 6 minggu melibatkan 4,134 kakitangan. Vaksin Pfizer ini diberikan kepada kakitangan Hospital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM), Fakulti Perubatan UKM, Fakulti Pergigian UKM, Fakulti Farmasi UKM, Institut Biologi Molekul Perubatan, UKM (UMBI), Hospital Pakar Kanak-kanak, UKM dan Pusat Kesihatan Universiti, UKM.

  • Terakhir dikemaskini pada .
  • Hits: 5837
Logo KPT

Portal Rasmi Kementerian Pendidikan Tinggi © 2022 Hak Cipta Terpelihara

Kemaskini Terakhir: Jumaat 19 Julai 2024, 10:52:23.