Misi Bantuan Pasca Banjir Daerah Angkat KPT di Temerloh

3 Januari 2022

YB Datuk Seri Dr. Noraini Ahmad, Menteri Pengajian Tinggi hari ini menyertai para sukarelawan IPT dalam Misi Bantuan Pasca Banjir Daerah Angkat KPT di Temerloh.

Misi ini melibatkan kira-kira 1,200 siswa dari seluruh negara seperti UMP, UniMAP, UKM, UPM, UTM, UTeM, UMT, UPNM, UUM, USIM, USM, UiTM, dan UPSI. Ianya turut disertai oleh agensi KPT iaitu YSS dan PTPTN serta beberapa kolej komuniti di negeri Pahang.

Kawasan-kawasan yang dilawati dan diberi bantuan adalah seperti Kampung Tanjung Kerayong, Kampung Batu Kapor, Taman Ixora, Taman Zabidin dan kawasan sekitarnya.

Bantuan yang diberikan memfokuskan kepada pembersihan dan pemulihan dewan orang ramai, sekolah dan kediaman penduduk. Pengagihan sumbangan berbentuk keperluan asas makanan, kelengkapan dan alat mandi, kelengkapan solat untuk muslim, kemudahan pembersihan serta sumbangan wang tunai ‘one-off’ turut disampaikan kepada keluarga yang terjejas.

Turut hadir Dr. Mohd Zabri Yusoff, Timbalan Ketua Setiausaha (Pengurusan dan Pembangunan) KPT dan Prof. Dato' Dr. Husaini Omar, Ketua Pengarah Pendidikan Tinggi.

  • Terakhir dikemaskini pada .
  • Hits: 4181
Logo KPT

Portal Rasmi Kementerian Pendidikan Tinggi © 2022 Hak Cipta Terpelihara

Kemaskini Terakhir: Jumaat 08 Disember 2023, 17:12:30.