YB. Menteri Pengajian Tinggi menghadiri Sesi Menandatangani Nota Kolaborasi di antara Jabatan Pendidikan Politeknik dan Kolej Komuniti (JPPKK) bersama Mostwell Sdn. Bhd.

English translation not available for this content.

Hari ini YB Datuk Seri Dr Noraini Ahmad, Menteri Pengajian Tinggi telah menghadiri Sesi Menandatangani Nota Kolaborasi di antara Jabatan Pendidikan Politeknik dan Kolej Komuniti (JPPKK) bersama Mostwell Sdn. Bhd.

Pihak JPPKK telah diwakili oleh Ts. Zainab Binti Ahmad, Ketua Pengarah JPPKK manakala pihak Mostwell Sdn. Bhd telah diwakili oleh Fully Chye Goet Lee, Pengarah Urusan Mostwell Sdn. Bhd.

Nota kolaborasi ini bertujuan untuk menjadi ruang memudahcara perkongsian kemudahan, peralatan dan tempat latihan di politeknik atau kolej komuniti dan Mostwell Sdn. Bhd boleh menyediakan peluang untuk pelajar politeknik atau kolej komuniti menjalani latihan industri bagi melengkapkan mereka dengan pengalaman kerja sebenar.

Turut diadakan simbolik penyerahan 79 unit mesin jahit yang bernilai RM 237,000.00 bakal bakal diagihkan kepada kolej komuniti dan politeknik.

Turut hadir Datuk Seri Dr. Mazlan Bin Yusoff, Ketua Setiausaha KPT, Dr Mohd Zabri Yusoff, Timbalan Ketua Setiausaha (Dasar) KPT dan Datuk Rosli Yaakub, Timbalan Ketua Setiausaha (Pengurusan dan Pembangunan) KPT.

  • Last updated on .
  • Hits: 6754
MoHE Logo

Ministry of Higher Education Official Portal © All Rights Reserved

Last Modified: Wednesday 24 July 2024, 03:08:48.

sirim-logo