Timbalan Menteri Hubungan Luar Dan Pendidikan India Adakan Kunjungan Hormat Kepada YB Timbalan Menteri Pendidikan Tinggi

Timbalan Menteri Hubungan Luar Dan Pendidikan India Adakan Kunjungan Hormat Kepada YB Timbalan Menteri Pendidikan Tinggi
English translation not available for this content.

YB Dato’ Haji Mohammad Yusof Apdal, Timbalan Menteri Pendidikan Tinggi pada petang ini telah menerima kunjungan hormat daripada TYT Dr. Rajkumar Ranjan Singh, Timbalan Menteri Hubungan Luar dan Pendidikan India di Parlimen, Kuala Lumpur.

Pertemuan telah membincangkan kerjasama dalam sektor pendidikan tinggi antara institusi pendidikan tinggi di Malaysia dan India serta cadangan Memorandum Persefahaman (MoU) antara kedua-dua negara bagi memperkukuhkan lagi hubungan dua hala.

Selain itu, kedua-dua pihak turut membincangkan mengenai pembangunan kampus cawangan Indian Institutes of Technology (IIT) di Malaysia.

Hadir sama dalam sesi ini ialah YBhg. Dato’ Prof. Gs. Ts. Dr. Mohd Ekhwan Toriman, Naib Canselor, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM); YBrs. Prof. Dr. Muhammad Hussin, Pengarah UKMShape, UKM; dan YBhg. Datin Noorazah Omar, Setiausaha Bahagian, Bahagian Hubungan Antarabangsa, Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT).

  • Last updated on .
  • Hits: 1145
MoHE Logo

Ministry of Higher Education Official Portal © All Rights Reserved

Last Modified: Thursday 25 July 2024, 04:35:17.

sirim-logo