4 Universiti Awam Terima Timbalan Naib Canselor Baharu

4 Universiti Awam Terima Timbalan Naib Canselor Baharu
English translation not available for this content.

Seramai empat (4) orang Timbalan Naib Canselor (TNC) Universiti Awam (UA) telah menerima surat lantikan daripada Menteri Pendidikan Tinggi, YB Dato' Seri Mohamed Khaled Nordin di pejabatnya pagi tadi.

Surat pelantikan telah diserahkan kepada YBhg. Prof. Dr. Habibah A. Wahab sebagai TNC (Penyelidikan dan Inovasi) Universiti Sains Malaysia (USM) yang baharu, yang mana beliau sebelum ini merupakan Dekan Pusat Pengajian Sains Farmasi Universiti Sains Malaysia (USM).

Seterusnya, Universiti Malaysia Sabah (UMS) turut menerima pelantikan TNC (Akademik dan Antarabangsa) yang baharu iaitu YBhg. Prof. Dr. Shahril Yusof yang pernah menyandang jawatan sebagai TNC (Penyelidikan dan Inovasi) UMS dari tahun 2012 hingga 2019 sebelum dilantik sebagai Ketua Jabatan Ortopedik, Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan, UMS.

YB Menteri turut menyerahkan surat lantikan kepada YBhg. Prof. Ir. Ts. Dr. Ahmad Ziad Sulaiman, Felo Penyelidik Kanan di Fakulti Teknologi Kejuruteraan Kimia dan Proses, Universiti Malaysia Pahang (UMP) sebagai TNC (Hal Ehwal Akademik dan Antarabangsa) UMP yang baharu.

Akhir sekali, YBhg. Prof. Ts. Dr. Edy Tonnizam Mohamad, Dekan Fakulti Kejuruteraan Awam, Universiti Teknologi Malaysia (UTM) turut menerima surat lantikan daripada YB Dato' Seri Mohamed Khaled Nordin sebagai TNC (Pembangunan) UTM yang baharu.

Semu pelantikan TNC keempat-empat (4) UA ini akan berkuat kuasa mulai 15 Mei 2023.

Sekalung tahniah dan selamat maju jaya.

  • Last updated on .
  • Hits: 2588
MoHE Logo

Ministry of Higher Education Official Portal © All Rights Reserved

Last Modified: Friday 19 April 2024, 16:56:01.