YBM menerima kunjungan hormat daripada Pengerusi Lembaga Pengarah, Universiti Sains Malaysia (USIM)

English translation not available for this content.

YB Datuk Seri Dr. Noraini Ahmad, Menteri Pengajian Tinggi telah berbesar hati menerima kunjungan hormat daripada YB Senator Datuk Dr. Haji Zulkifli Mohamad Al-Bakri, Pengerusi Lembaga Pengarah, Universiti Sains Malaysia (USIM) di pejabatnya pada hari ini.

Sesi kunjungan hormat ini bertujuan untuk memberikan penerangan mengenai latar belakang, hala tuju dan fokus pengoperasian USIM pada tahun 2022.

Selain itu, sesi perbincangan ini turut membincangkan usaha memperkasakan pendidikan tinggi negara terutamanya berkenaan jalinan kerjasama dengan negara-negara di Timur Tengah serta cadangan untuk memperluaskan lagi jaringan Kolej Genius Pintar dengan kerjasama kerajaan negeri dan universiti tempatan.

Turut hadir YBhg. Dato' Seri Abdul Razak Jaafar, Ketua Setiausaha KPT, YBrs Dr Mohd Zabri Yusoff, Timbalan Ketua Setiausaha (Pengurusan dan Pembangunan) KPT, YBhg. Prof. Dato' Dr. Husaini Omar, Ketua Pengarah Pendidikan Tinggi dan Encik Mansor Ibrahim @ Abd. Hamid, Setiausaha Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, KPT merangka ahli lembaga pengarah USIM.

  • Last updated on .
  • Hits: 7930
MoHE Logo

Ministry of Higher Education Official Portal © All Rights Reserved

Last Modified: Monday 27 May 2024, 18:16:03.