Pelantikan Semula Naib Canselor UMK Dan Pelantikan Baharu Timbalan Naib Canselor (HEP) USM Dan Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan Dan Inovasi) UM

Pelantikan Semula Naib Canselor UMK Dan Pelantikan Baharu Timbalan Naib Canselor (HEP) USM Dan Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan Dan Inovasi) UM
English translation not available for this content.

Menteri Pendidikan Tinggi, YB Dato’ Seri Mohamed Khaled Nordin pada hari ini telah menyampaikan watikah pelantikan kepada YBhg. Dato' Prof. Dr. Razli Che Razak, Naib Canselor (NC) Universiti Malaysia Kelantan (UMK) yang telah dilantik semula sebagai NC UMK bagi tempoh satu (1) tahun berkuat kuasa mulai 24 November 2023 hingga 23 November 2024.

YB Menteri turut merakamkan ucapan tahniah atas pelantikan semula ini dan berharap agar YBhg. Dato' Prof. Dr. Razli Che Razak dapat memperkasa dan melahirkan modal insan negara yang holistik, bercirikan keusahawanan dan seimbang dalam memastikan ekonomi negara kukuh dan berdaya saing.

Ucapan tahniah juga kepada YBrs. Prof. Dr. Shaharum Shamsuddin, Pengarah Kampus Kesihatan, Universiti Sains Malaysia (USM) dan YBrs. Prof. Ir. Dr. Kaharuddin Dimyati, Dekan Fakulti Kejuruteraan, Universiti Malaya (UM) dilantik sebagai Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar) USM dan Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi) UM masing-masing. Kedua-dua pelantikan ini berkuat kuasa mulai 1 Disember 2023.

Turut hadir dalam sesi ini ialah YBrs. Prof. Dr. Azlinda Azman, Ketua Pengarah Pendidikan Tinggi.

  • Last updated on .
  • Hits: 2582
MoHE Logo

Ministry of Higher Education Official Portal © All Rights Reserved

Last Modified: Friday 19 July 2024, 02:51:53.