Majlis Simbolik Penerimaan Pelajar Program Profesional Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) dan Dana Skim Pinjaman TVET (PEKERJA) yang disempurnakan oleh TKSU (D) KPT

English translation not available for this content.

Dr. Mohd Zabri Yusoff, Timbalan Ketua Setiausaha (Dasar) KPT telah menyempurnakan Majlis Simbolik Penerimaan Pelajar Program Profesional Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) dan Dana Skim Pinjaman TVET (PEKERJA) bertempat di The Everly Hotel pagi tadi.

Program profesional tersebut telah menjadikan UniMAP sebagai penyedia latihan yang diiktiraf oleh Perbadanan Tabung Pembangunan Kemahiran (PTPK),Kementerian Sumber Manusia untuk menerima Dana Skim Pinjaman TVET (PEKERJA).

Dana tersebut dapat membantu UniMAP menawarkan tempat kepada 9,000 calon dari pelbagai tahap pengajian meliputi Diploma, Bacelor dan Master dalam bidang TVET Pembinaan, untuk tempoh lima tahun bagi mengikuti program upskilling

Beliau telah turut menyempurnakan upacara simbolik majlis dengan menyerahkan surat tawaran kepada para pelajar sulung program profesional UniMAP.

Turut sama dalam majlis tersebut ialah Raja Dato' Azwane Raja Ariff, Pengerusi Lembaga Pengarah Universiti UniMAP, Prof. Ts. Dr. Zaliman Bin Sauli, Naib Canselor UniMAP, dan Mohd. Fathullah Mustafa, Ketua Eksekutif PTPK.

  • Last updated on .
  • Hits: 6361
MoHE Logo

Ministry of Higher Education Official Portal © All Rights Reserved

Last Modified: Friday 14 June 2024, 19:20:56.