KPT Dan Universitas Muhammadiyah Jakarta Tingkat Kerjasama Bidang Pendidikan Tinggi Negara

KPT Dan Universitas Muhammadiyah Jakarta Tingkat Kerjasama Bidang Pendidikan Tinggi Negara
English translation not available for this content.

YB Datuk Ts. Mustapha Sakmud, Timbalan Menteri Pendidikan Tinggi hari ini menerima kunjungan hormat daripada Prof. Dr. Ma’mum Murod, Rektor Universitas Muhammadiyah Jakarta bersama delegasi daripada Universitas Muhammadiyah Jakarta di Kuala Lumpur.

Pertemuan tersebut bertujuan untuk membincangkan kerjasama dalam sektor pendidikan tinggi antara institusi pendidikan tinggi di Malaysia dan Universitas Muhammadiyah Jakarta, Indonesia.

Selain itu, Universitas Muhammadiyah juga turut berbesar hati untuk memperkenalkan Fakulti Pendidikan dan Fakulti Kejururawatan, Universitas Muhammadiyah Jakarta kepada para pelajar di Malaysia selain berhasrat untuk mengadakan kolaborasi dengan Institusi Pendidikan Tinggi di Malaysia terutamanya dalam program pertukaran pelajar.

Hadir sama dalam sesi ini ialah Puan Hani Halimahtun Othman, Ketua Penolong Setiausaha Kanan, Bahagian Hubungan Antarabangsa dan Puan Nor Zalfarita Muhammad Nor, Ketua Penolong Pengarah, Seksyen Kolaborasi dan Sekretariat Jawatankuasa Antarabangsa, Jabatan Pendidikan Tinggi. 

  • Last updated on .
  • Hits: 1007
MoHE Logo

Ministry of Higher Education Official Portal © All Rights Reserved

Last Modified: Friday 19 July 2024, 10:52:23.