JPT Serah Komputer Riba Kepada Mahasiswa UMK Mangsa Banjir Monsun Timur Laut

JPT Serah Komputer Riba Kepada Mahasiswa UMK Mangsa Banjir Monsun Timur Laut
English translation not available for this content.

YBhg. Prof. Dato' Dr. Husaini Omar, Ketua Pengarah Pendidikan Tinggi telah menyantuni saudari Noorfarahamira Ithnan, pelajar tahun 3, Ijazah Sarjana Muda Keusahawanan (Pelancongan) dari Fakulti Hospitaliti, Pelancongan dan Kesejahteraan, Universiti Malaysia Kelantan (UMK) yang terkesan akibat banjir Monsun Timur Laut di pejabat Kementerian petang tadi.

Bencana banjir yang melanda negeri-negeri Pantai Timur pada 22 Disember tahun lalu telah menyebabkan banyak kerosakan harta benda termasuklah komputer riba yang digunakan pelajar tersebut.

Cakna dengan peristiwa yang menimpa, pihak JPT telah berbesar hati untuk menyerahkan sebuah komputer riba baharu bagi meringankan beban saudari Noorfarahamira dan dapat kembali fokus kepada sesi pengajiannya di kampus.

Turut sama YBrs. Encik Rizal Adnan, Timbalan Ketua Pengarah Pendidikan Tinggi (Penyelidikan dan Antarabangsa) JPT, YBhg. Prof. Dr. Mohammad Ismail, TNC (HEPA) UMK dan Puan Siti Norhidayah Mat Hussin, Penolong Pendaftar, Bahagian Kebajikan dan Tatatertib Pelajar, UMK.

  • Last updated on .
  • Hits: 2336
MoHE Logo

Ministry of Higher Education Official Portal © All Rights Reserved

Last Modified: Friday 19 April 2024, 16:56:01.