11 Aspirasi YBM Fokus Hala Tuju Baharu KPT

11 Aspirasi YBM Fokus Hala Tuju Baharu KPT
English translation not available for this content.

YB Dato' Seri Mohamed Khaled Nordin, Menteri Pendidikan Tinggi telah menyampaikan amanat tahun 2023 beliau yang menggariskan perancangan, agenda dan hala tuju baharu KPT di Dewan Za'ba pagi tadi.

Majlis yang telah dihadiri oleh warga kementerian, barisan pengurusan tertinggi IPT serta wakil mahasiswa itu turut disertai secara maya oleh warga UA dan Politeknik seluruh negara.

Amanah yang diberikan oleh kerajaan untuk beliau kembali menggalas jawatan tersebut menjadi iltizam dalam usaha memulihkan kembali kepercayaan rakyat Malaysia kepada sistem pendidikan tinggi negara, ujar YB Dato' Seri Mohamed Khaled.

Justeru, beliau telah menggagaskan 11 aspirasi yang bakal menjadi tonggak dalam usaha dan panduan melonjakkan sektor pendidikan Malaysia agar lebih berkualiti dan diiktiraf seantero dunia.

Hadir sama YB Dato' Mohammad Yusof Haji Apdal, Timbalan Menteri Pendidikan Tinggi, YBhg. Dato' Seri Abdul Razak Jaafar, Ketua Setiausaha KPT, YBhg. Dato' Dr. Megat Sany Megat Ahmad Supian, Timbalan Ketua Setiausaha (Dasar) KPT, dan YBhg. Datuk Dr. Mohammad Zabri Yusoff, Timbalan Ketua Setiausaha (Pengurusan dan Pembangunan) KPT.

  • Last updated on .
  • Hits: 6827
MoHE Logo

Ministry of Higher Education Official Portal © All Rights Reserved

Last Modified: Friday 19 July 2024, 10:52:23.