Hubungi Kami

Alamat dan Lokasi

GoogleStreet KPT

Anda boleh datang sendiri ke bangunan Kementerian Pendidikan Malaysia (Pendidikan Tinggi) yang terletak di Putrajaya atau menghantar surat melalui alamat berikut:

Alamat Surat Menyurat

Kementerian Pendidikan Malaysia
(Pendidikan Tinggi)

No. 2, Menara 2,
Jalan P5/6, Presint 5,
62200 Putrajaya, Malaysia

Masa Operasi

Hari
Isnin - Jumaat (Kecuali Cuti Umum)
Masa (Isnin - Khamis)
8:00 pagi - 1:00 petang
2:00 petang - 5:00 petang
Masa (Jumaat)
8:00 pagi - 12:00 tengah hari
3:00 petang - 5:00 petang

Peta Lokasi Kementerian Pendidikan Malaysia (Pendidikan Tinggi).

Sila imbas Kod QR berikut dan buka aplikasi peta (contoh: Google Maps / Waze) untuk panduan arah ke bangunan Kementerian Pendidikan Malaysia (Pendidikan Tinggi).

QR Code Map
Kod QR Peta Lokasi

Print Email

Pusat Panggilan 1Malaysia (1MOCC)

1MOCC 1000 x 364

1MOCC merupakan pusat panggilan setempat yang beroperasi 24 jam sehari, tujuh hari seminggu untuk menjawab pertanyaan, aduan, cadangan dan maklum balas rakyat melalui panggilan telefon, sistem pesanan ringkas (SMS), faks, emel dan media sosial.

No. Telefon & SMS
+603-8000 8000
No. Fax
+603-8000 8001
Emel
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Facebook
https://www.facebook.com/1mocc
Twitter
https://twitter.com/myGovPortal
Laman Web
https://www.malaysia.gov.my

Print Email

Sistem Pengurusan Aduan Bersepadu (SISPAA)

sispaa moehe
 

Sistem Pengurusan Aduan Bersepadu (SISPAA) adalah merupakan sebahagian daripada usaha berterusan Kerajaan untuk memperbaiki mutu perkhidmatan dan penyampaian dari masa ke semasa yang telah dimudahcara oleh teknologi terkini. SISPAA dapat mempercepatkan dan memudahkan proses penyampaian Maklum Balas kepada Agensi Kerajaan kerana ianya boleh dicapai oleh Pengguna pada bila-bila masa sekiranya terdapat capaian internet.

SISPAA merupakan kesinambungan daripada Sistem Integrated Pemantauan Aduan Agensi Awam (iSPAAA) yang telah dibangunkan oleh Biro Pengaduan Awam (BPA) pada penghujung tahun 2007 dan mula digunapakai oleh beberapa Agensi Kerajaan sejak tahun 2009. Setelah mendapat respon yang positif daripada Agensi Kerajaan yang menggunapakai Sistem iSPAAA dan permintaan terhadap Sistem iSPAAA oleh Agensi-Agensi Kerajaan telah bertambah, BPA telah berkolaborasi bersama Kementerian Kewangan (MOF) dan MAMPU untuk menambahbaik Sistem iSPAAA dan dijenamakan semula sebagai SPAB serta diperluaskan penggunaannya kepada Meja Bantuan Teknikal selain daripada Pengurusan Aduan.

Pautan ke Sistem Pengurusan Aduan Bersepadu (SISPAA), Kementerian Pendidikan Malaysia (Sektor Pendidikan Tinggi) : http://mohe.spab.gov.my

Pautan ke Sistem Pengurusan Aduan Bersepadu (SISPAA), Kementerian Pendidikan Malaysia (Sektor Pelajaran) : http://moe.spab.gov.my

Print Email